ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2014 14:30:42 - petr lexa

kam směřuje ČSSD?

Pane poslanče, jako váš volič mám na vás několik otázek a bud rád, když odpovíte. Co říkáte na rozhodnutí hejtmanů Novotného a Běhounka? Co říkáte na obvinění vašich kolegů z Ústeckého kraje a bude případně hlasovat pro vydání Kailové? A třetí otázka zní, co říkáte na návrh kolegy Dienstbiera na adopci dětí homosexuály?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2014 10:51:28 - Ing. Ladislav Šincl
1) ČSSD před volbami do PS mimo jiné jednoznačně slíbila občanům ČR, že lidé zvolení za tuto stranu nebudou po svém zvolení do PS kumulovat vyjmenované veřejné funkce. U tomto hlasovat nejvyšší orgán strany mezi Sjezdy (UVV) a přijal k tomuto v červnu minulého roku zavazující usnesení. Ani jeden z těchto poslanců - hejtmanů se  proti tomuto usnesení před volbami do PS neohradil a proti tomu neprotestoval. Důvodem přijetí takového usnesení bylo to, že nelze vykonávat zodpovědně a plnohodnotně několik exponovaných funkcí současně  - neboli  nelze sedět zadkem na několika židlích aniž by to nepostihlo kvalitu výkonu dané funkce, do které je daný člověk zvolen. Vždy bude jednu z nich nebo v horším případě, všechny  šidit.  Z tohoto důvodu považuji rozhodnutí pánů Novotného a Běhounka za politicky chybné a špatné. Sliby se mají plnit a proto tento postoj podle mého názoru znevěrohodňuje celou ČSSD v očích jejich voličů.
2) Tak jako u všech předešlých případů, o kterých jsem ve věci hlasoval (tuším, že jich bylo více než deset) budu hlasovat stejně - tedy PRO vydání. Svým postojem netvrdím, že je vina. Jen chci, aby měla možnost se hájit a prokázat svoji nevinu před nezávislým soudem tak stejně jako   každý jiný občan ČR bez tzv. imunity. Kdyby ji PS tzv. nevydala, tak by tuto možnost neměla. Poslanci nejsou nadlidé, ale úplně občané jako každý jiný. Aspoň já si tak připadám.
3) U Vaší poslední otázky týkají se možnosti adopce homosexuály Vás určitě překvapím. Nejspíš budu hlasovat PRO. Důvodem je to, že ačkoliv jsem heterosexuál (mám dvě děti :-), tak se s těmito lidmi občas potkávám a jsem přesvědčen, že jejich sexuální orientace je nečinní nikterak méně vhodné pro výchovu dětí než u dvojic opačného pohlaví. 
L. Šincl www.ladasincl.cz