RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2014 9:09:26 - Horáková

Předem děkuji za odpověď

Zajímalo by mě, z čeho vycházíte, že jde o naivní představu, ale každý má právo na názor a o tom je diskuze. Nejsem volička ODS, ale líbí se mi pan Kubera, který třeba proto, že nesouhlasí se vznikem krajů, nechce kandidovat na hejtmana či do čela kraje. Ať to ovlivňují jiní. Co řeknete na toto a jak se vlastně stavíte ke vzniku krajů vy? PS: Ještě jeden příklad z jiné strany Okamura kandidoval do senátu a pak odcházel se slovy, že mu přijde zbytečný, a proto kandidoval do PS. Proč vy uvažujete naopak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2014 11:03:42 - RSDr. Miroslav Opálka
Vážená paní Horáková, naivitu vidím v tom, když si člověk myslí, že svou nečinností něco změním. A co se týká mé kandidaturu do Senátu, nebylo to mé přání. Chtěl jsem, ať kandiduje někdo mladší. Ale dostal jsem největší důvěru a tu jsem nechtěl zklamat. Nakonec jsem skončil třetí a do druhého kola nepostoupil, neboť se hlasy voličů rozdělily mezi kandidáty KSČM a KSČ. Byl to v Opavě náš historický nejlepší výsledek, což bylo také důležité zjištění a signál. 
Naší kandidáti často kandidují i ve volbách, kde mají minimální naději, ale je třeba veřejnosti ukázat, že tu jsme a chceme uplatnit politický vliv a prosazovat náš program i v současných politických strukturách. 
Neuvažuji proto naopak, ale nejsem solitér a respektuji realitu i potřeby strany. 
Co se týká krajů, jejich ustavení, které nerespektuje alespoň počet jednoho miliónů obyvatel na jeden kraj, je nešťastné (netýká se MSK a dalších tří krajů). Ale ještě více nešťastné bylo zrušení okresních úřadů a zavedení tzv. malých okresů. Vzrostly náklady, počty úředníků... Děkuji.