Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.05.2014 11:05:07 - Marek67

přijetí eura

Dobrý den, kritizujete ODS, že nechce euro, myslíte si že bude naše ekonomika do 5 let tak nastavené aby jsme byli schopni přijetí eura ustát? Zatím to spíše vypadá, že by tady bolo více lidí bez práce a bez domovů. V EU jsou státy déle než my a zatím euro nepřijaly a nechtějí ho ani.
Kdyby se euro i přijalo, kdo tedy bude určovat kurz výměny a podle čeho se bude nastavovat? To by se také mohlo stát že ČNB v té době nastaví kurz podle sebe.
M.Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2014 12:49:54 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,kritizuji ODS, protože postavila kampaň na nesmyslu. O přijetí eura rozhoduje národní vláda, nikoliv europoslanci. A to je nutné zdůraznit. Vůbec jsem kampaň ODS nepochopil.
A k tomu euru. Už teď splňujeme 4 z pěti hlavních kritérií pro přijetí evropské měny. Přijetí je tak více otázkou politickou, jak ekonomickou. jsem ředitel společnosti v ČR a na Slovensku. Mohu tak srovnat dvě ekonomiky. A věřte mi, že ta Slovenská roste opravdu o hodně rychleji. A také díky euru.
S pozdravem Tomáš Zdechovský