ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.05.2014 12:59:01 - zuzana

EU

Zemancovi se eurovoleb neúčastní jak se ale stavíte k významu voleb pro ČR? Účast je tradičně velmi malá. co je podle vás důvodem a jak byste vůbec hodnotil uplynulých 10, které jsme členy unie? A jak se vy či strana stavíte k přijetí Euru. Sdílíte názor Zemana? Přeci jen donedávna jste měli v názvu strany jeho jméno

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2014 9:38:41 - Jan Veleba
My do voleb nejdeme proto, že potřebujeme po loňském výrazném neúspěchu v parlamentních volbách stranu zkonsolidovat a soustředit se na podzimní komunální a senátní volby.

Pokud se týká eurovoleb, tak by pro ČR měly být významné už z toho prostého důvodu, že jsme členy EU a značné rozhodovací pravomoci jsou právě v rukou europoslanců. Leč účast českých voličů není malá, ale přímo žalostná. Důvodem je podle mne silný euroskepticismus předchozích vlád a zejména bývalého prezidenta Václava Klause, který odpor k EU poněkud přeháněl. A protože prezident má v našich podmínkách tradičně vysokou důvěru lidí, tak výsledek se dostavil.

10 let členství v EU hodnotím tak, že převažují pozitiva, ale těch negativ je také dost. Například nesmyslná politika EU směřující k rozšíření o Ukrajinu! Mně vadí, že se nás na to nikdo neptá, ale platit tento politický pokus, který nedopadne dobře a který bude stát desítky miliard dolarů, ten budeme my všichni. Uvědomte si – ještě vloni jsme byli zaplaveni úvahami, jestli EU přežije, jestli ji Řecko nepoloží a teď se unie pouští do ukrajinského dobrodružství. A srovnejte si velikost Řecka a Ukrajiny.

Pokud se týká přijetí Eura, tak tam bych byl opatrný a mám trochu jiný názor než pan prezident – nespěchat.