ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2011 10:53:23 - dagmarka

Klientelu lázní je potřeba rozdělit do minimálně dvou skupin

Paní poslankyně, aktivně pracujete v lázeňství, nastane skutečně tak velký odliv pacientů z lázní, když nebudou hrazeny pobyty ze zdravotního pojištění?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2011 8:53:08 - Renáta Witoszová
 Dobrý den, Vaše otázka je velmi zajímavá, ale nelze na ni odpovědět jednou větou.
Klientelu lázní je potřeba rozdělit do minimálně dvou skupin a to  na nemocné s pohybovým aparátem a na nemocné s interním onemocněním. Zatím co nemocné s interním onemocněním si nemůžu dovolit hodnotit, tak  pacienty z druhé skupiny znám docela dobře. Má dlouholetá praxe fyzioterapeutky mě poučila hlavně o jednom. Pokud má člověk opravdu zdravotní potíže, které nedovede sám ovlivnit, je ochoten do svého zdraví investovat. Pohybový aparát se samotnému léčí velmi špatně, zvláště, když se jedná o neurologické poškození, jako je na příklad cévní mozková příhoda. Pokud budu vycházet z této mé znalosti, tak lze předpokládat, že na začátku patrně dojde k odlivu klientů z pohybových lázní, ale pokud lázně nabídnou kvalitní služby včetně léčby, tak lze předpokládat, že se klientela brzy vrátí. Nedovolím si ale hodnotit velikost odlivu a přílivu klientů. To je více věc ekonomů a hlavně vývoje ekonomiky v naší zemi.
Renáta Witoszová poslankyně PSP ČR