Mgr. Ing. Tereza Čechová Humpolcová, Ph.D.

kandidátka za KSČM do PS PČR 2017 za Středočeský kraj
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2014 11:22:06 - Žánlik

ženy v politice

Předpokládám, že anketou narážíte na klip, který vyzývá voliče k tomu, aby v eurovolbách kroužkovali ženy. Proč je ale podle vás tak málo žen na předních (nejlépe 1.místě) kandidátky? A vůbec mi přijde, že se ženy do politiky nehrnou. Souhlasíte a proč jste se tak rozhodla vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2014 11:45:03 - Mgr. Ing. Tereza Čechová Humpolcová, Ph.D.
Aby se ženy dostali na přední pozice kandidátky tak musí být hodně aktivní a na to většinou nemají čas, jelikož se starají o děti a domácnost a proto pak ženy nejsou tak často vidět jako ti muži a z tohoto důvodu jsou podle mého názoru dáváni častěji muži na přední místa kandidátek.

Musím však říci, že má strana se ženy na kandidátní listinu snaží umísťovat a máme dokonce i ženu na prvním místě na kandidátce do Evropského parlamentu.

Je podle mého názoru také něco pravdy na tom, že ženy se do politiky nehrnou a pokud ano, tak zůstanou jen na nižších pozicích ve straně, mezi důvody proč tomu tak je podle mě jsou: málo času, péče o děti a domácnost či i strach.

Já jsem se rozhodla jít do politiky z důvodu nespekojenosti se stavem společnosti a mohu sama za sebe říci, že být v politice zabere opravdu mnoho času.