MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2014 13:40:19 - ronykver

Máte se čím pochlubit?

Proč při obhajobě mandátu nestavíte více na svém současném působení v EP? Máte se vůbec čím pochlubit? Seděla jste v Bruselu 5 let. zajímalo by mě tak 5 nejzásadnějších věcí, za nimiž stojíte vy. Předem děkuji za odpověď. Nejsem rýpal, jen mi vadí, že všichni říkají co dělá EU špatně, ale i my jsme přeci EU

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2014 17:48:05 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a děkuji také za Váš postoj, se kterým se ztotožňuji. My jsme Evropská unie a záleží pouze na nás, jakou Evropskou unii budeme mít. Mou snahou v těchto měsících je především skládat účty z práce, kterou jsem v Evropském parlamentu za uplynulé období odvedla. Především o mé dosavadní práci se dozvíte, pokud navštívíte stránku www.sehnalova.cz. Mým hlavním tématem byla ochrana spotřebitelů, zejména rozdílná kvalita značkových výrobků v zemích střední a východní Evropy, včetně kvality potravin. Angažovala jsem se v boji proti nekalým obchodním praktikám, včetně příslušné legislativy. Stála jsem u zrodu směrnice o právech spotřebitelů, díky které se posílí práva zákazníků při nakupování. V České republice jsem se zaměřila na pořádání vzdělávacích seminářů nejen pro seniory s praktickými radami o ochraně před nekalými obchodními praktikami. Na půdu Evropského parlamentu jsem jako jedna z prvních přinesla téma práv cestujících v případě krachu letecké společnosti. Jsem také spoluautorkou nových pravidel pro technické kontroly vozidel, která mají zajistit, aby se po evropských silnicích nepohybovala nebezpečná vozidla. Rovněž jsem pracovala na zavedení bezpečnostního systému eCall, který posádce automobilu v případě dopravní nehody automaticky přivolá pomoc. V oblasti vzdělávání jsem se podílela na vzniku nového programu Erasmus plus, díky kterému budou moci na stáž či za vzděláním do zahraničí vycestovat tisíce mladých lidí z České republiky a na vzniku nástroje Evropská občanská iniciativa, která dává občanům Evropské unie právo podílet se na tvorbě agendy EU. V řadě dalších zpráv jsem se angažovala formou pozměňujících návrhů, z nichž mnohé byly úspěšně přijaty.