RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2014 15:21:24 - Markéta Hrubá

Můj dům, můj hrad

Jak se ODS-vy stavíte k heslu: Můj dům, můj hrad? Hodně je propaguje Kádner a Havlová. nemyslíte, že by se celkově měla posílit práva majitelů bránit svůj majetek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2014 8:12:28 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní Markéto Hrubá,

Vámi zmíněné heslo s mojí paní naplňujeme tak, že se náš starší rodinný dům máme v dobrém stavu, chceme, aby byl hezký zvnějšku i zevnitř a že se snažíme mít v něm, na jeho zahradě i v jeho okolí pořádek a k tomu jsme také vedli naše dcery. Ty mají už své rodiny a domovy a myslím, že se nám je podařilo dobře vychovat.

Vy se svým dotazem ale míříte jinam. Ve věci obrany našeho domu a majetku jednoznačně spoléháme na stát a na to, že nás v případě ohrožení ochrání. Tak je to po dlouhou dobu v Evropě zvykem a i když mám rád Ameriku, myslím, že tamější zvyk obrany majetku samotným občanem se zbraní v ruce k nám nepatří.

Budu proto vždy raději podporovat patřičné pravomoci policie, snažit se posilovat důvěru v ní a také ochranu policistů, kteří jsou někdy po tvrdém zákroku proti narušitelům pořádku napadáni jejich obhájci, různými aktivisty a médii.

Váš Jan Zahradník