Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2014 8:51:19 - zemědělec

II.důchodový pilíř

Chcete zrušit druhý pilíř důchodového systému. Nějak jsem ale nezaznamenal, že máte připraveno jiné řešení. Mýlím se nebo skutečně nevíte jak penzijní systém stabilizovat? Jste členka sociálního výboru, předpokládám tak, že je to vaše parketa. Co tak navrhujete? Děkuji předem za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2014 11:13:19 - Mgr. Jana Pastuchová
Zejména je potřeba zajistit, aby vše bylo fér. Myslím tím, aby ti, co se aktivně účastnili II. pilíře, dostali vše, co jim náleží. Sociální demokracie trvala na jeho zrušení už u koaličního vyjednávání, já bych se osobně nebránila i variantě zachování a úpravy II. pilíře. Vše ale už směřuje k jeho zrušení. Expertní komise pro důchodovou reformu zadala odborníkům zpracovat analýzu dopadů tohoto kroku, ale výsledky zatím nemáme. Pravděpodobné je, že se II. pilíř překlopí do třetího, ale jsou tam určitá rizika jak ze strany klientů, tak penzijních fondů. Počkejme tedy, jak dopadne analýza.