Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2014 8:57:38 - zemědělec

důchodový systém

Chcete zrušit druhý pilíř důchodového systému. Nějak jsem ale nezaznamenal, že máte připraveno jiné řešení. Mýlím se nebo skutečně nevíte jak penzijní systém stabilizovat? Jste členka sociálního výboru, předpokládám tak, že je to vaše parketa. Co tak navrhujete? Děkuji předem za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 17:30:53 - Ing. Pavlína Nytrová
Jistě mi dáte za pravdu, že na penzijním systému se u nás pracuje už mnoho let. Pro mě, jako pro političku je podstatné to, že by měl důchodovou reformu schválit Parlament napříč politickým spektrem. To se za vlády Petra Nečase nestalo a ČSSD po celou dobu avizovala, že pokud bude vládnout, zruší druhý pilíř a prosadí další změny v penzijní reformě, přijatelné pro všechny parlamentní strany, aby se po příštích volbách reforma zase nerušila. Na zrušení druhého pilíře pracuje nová důchodová komise, která chce také určit konkrétní věkovou hranici pro odchod do důchodu. Naspořené peníze lidí v druhém pilíři by se měly převést do tzv. třetího, který by mohl  posílit. ČSSD chce motivovat jak zaměstnavatele, tak lidí, aby si do něj více šetřili. Jako členka sociálního výboru jsem pravidelně informována o práci důchodové komise a práci MPSV, které připravuje k projednání komplexní materiál.