Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2014 11:43:09 - frant

Jak je to s leností?

Pane Jarolím, vaše přesvědčení, že za vše může jen lenost voličů má jednu trhlinu. Z vlastní zkušenosti: volil jsem vlastní stranu a měl jsem skutečně velký problém zakroužkovat druhého kandidáta. Jste li schopen svést vše na lenost jste schopen i vybrat z 5ti stran po dvou kvalitních kandidátech? Vyjmenujte prosím. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2014 11:54:28 - Tomáš Jarolím
Obávám se, že zjednodušování všeho je také jeden velký problém této společnosti. ten článek není primárně o lenosti, ale o nezájmu a o tom, že nezájem generuje problémy. Lenost bývá pravda mnohdy zdrojem nezájmu. Není však důvodů proč zůstávat jen u argumentů lenosti. Faktem je, že k volbám lidé nejdou, nadávat nadávají, ale do politiky se také nehrnou, pokud vidím. Tedy do politiky ve smysl nejen kritizovat a o něčem mluvit i psát, ale prostě něco dělat. Pro společnost a bez honoráře, nebo klidně i za něj. Bude to tedy kompilace mnoha proměnných, nicméně právě proto navrhuji volební povinnost tak, jak o ní píšu. Poté by nešlo o pouhý dohad, zda většina voličů zůstala na zahrádce a nebo u TV a jde o lenost a nebo o nedostatek vhodných kandidátů. Bylo by jasno. Rozhodně bych ušetřil státní kasu tím, že bych volby nechal jen na jeden den. U voleb jsem byl,  i když se mi nechtělo, neboť jsem sekal zahradu :-), a zvolil jsem si.