Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2014 9:43:37 - občanzDomažlic

vyloučené lokality

Budete se nějak angažovat i v tom,a by další vyloučené lokality nevznikaly? zajímaly by mě statistiky, o kolik se jejich počet zvýšil třeba za posledních 10 let. Nemyslím, že to bude malé číslo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2014 15:49:02 - Milan Chovanec

Bohužel máte pravdu. Podle kvalifikovaných odhadů je u nás přibližně kolem čtyř stovek takových území a jejich počet vzrostl především v posledních několika letech. Za sociálně vyloučené lokality lze navíc považovat i v poslední době medializované ubytovny. Například Agentura pro sociální začleňování těch problémových vloni evidovala kolem 400... Problémy vyloučených lokalit nevyřeší jedinec mávnutím kouzelného proutku, nápravu nelze přesunout pouze na bedra obcí a zároveň to není jen úkol pro represivní složky jako je například policie. Je nutná koordinovaná meziresortní spolupráce na vládní úrovni s představiteli měst a regionů, policií, neziskovým sektorem a řadou institucí, které se sociální problematikou denně a prakticky zabývají. Navázat chceme i na osvědčené a dlouhodobě fungující projekty jako je například Asistent prevence kriminality. Ten je financován z rozpočtu Ministerstva vnitra a evropských dotací a v rámci problémových lokalit tak dnes funguje již přibližně 150 kvalifikovaných pracovníků.