Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2014 9:13:41 - Lukas Knobloch

důchodci

Jak se stavíte k myšlence, že by důchodci měly pracovní smlouvy na dobu určitou, a ne jako nyní na neurčito? A druhá věc, zazněla také včera v TV, já též souhlasím s tím, že mnoho důchodců, kteří pracují berou práci mladým. Nemyslím, že jde o podřadné práce, které by mladí dělat nechtěli, ba naopak, Třeba takový manažeři, kolik jich je v důchodovém věku... Pokud budou mít mladí práci, věřím, že většina se o své rodiče-důchodce postará.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.06.2014 7:48:55 - Ing. Jan Bartošek

 Vážený pane Knoblochu,


práce důchodců je skutečně složité téma. Někteří lidé důchodového věku, odvádí naprosto vynikající práci a byla by i pro naši společnost škoda, kdyby jim jejich práci zákon nějak omezoval. Na stranu druhou máte pravdu, že svým způsobem berou práci těm mladším a tak myšlenka se smlouvou na dobu určitou se nejeví jako špatná. Nejsem přítelem zákazů, ale spíše motivací ke změně. Měli bychom tedy občany důchodového věku motivovat aby přešli na jiný režim a nabídnout jim např. zkrácený úvazek apod.


Díky za zájem

-JVB-