Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2014 12:50:24 - jurka kříž

Amazon

Co říkáte na to, že Amazon nezvolil pro svoji investici Brno, a kdo za to podle vás nese odpovědnost? Podle mě to byla skvělá příležitost

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2014 11:13:59 - Mgr. Ivo Pojezný
 Vážený pane Kříži,

každá uskutečněná investice do zvyšování zaměstnanosti, která má dlouhodobý účinek, je pro oblast Jihomoravského kraje vhodná. Vítám jakýkoli záměr řešící vytváření pracovních míst, zvláště v těch oblastech, kde je nezaměstnanost prvořadý problém. V Jihomoravském kraji je to především Hodonínsko, Znojemsko a některé příhraniční oblasti. S velkým zájmem sleduji Ústecký kraj, kde hejtman KSČM Oldřich Bubeníček oznámil, že v jejich regionu má Nexen vytvořit asi tisíc pracovních míst a v budoucnu až 2300 pracovních příležitostí.

Kdo však nese zodpovědnost, že v Brně tato investice nevyšla, nemohu posoudit. Pokud to však bylo tím, že zastupitelstvo dlouho otálelo se svým rozhodnutím, vidím to jako velkou chybu. Možná i ponaučení pro další možnosti.