Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2014 15:00:44 - Horáková

ochrana zvířat

Podle Klasnové může zvířatům pomoci definice útulku a centrální evidence. Já si myslím, že hlavní problém je v množitelech. Jak to vidíte vy? a především, co se budete snažit pro ochranu zvířat udělat? Není to tak dlouho, co řadou lidí otřásla například situaci, kdy byli lachtani v rekordním vedu převáženi bez vody a zahynuly. A trest pro majitele? podle mě bude zase směšný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2014 20:42:00 - Mgr. Miluše Horská
Dobrý den, paní Horáková,určitě s Vámi souhlasím, že hlavní problém je v množitelech. Pokud ale zákon nevydefinuje, co je to útulek a nezavede povinné čipování a centrální registr psů na národní úrovni, nebude možné tyto nelegální množitele právně postihnout a zabránit jim v jejich dalším „podnikání“. Proto jsem předala výstupy konference „Stát a ochrana zvířat“ ministru zemědělství Marianu Jurečkovi, jehož resort má ochranu zvířat na starost a může posunout problematiku dál, směrem k legislativnímu ukotvení těchto závažných nedostatků.