PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2014 9:58:07 - Maláčková

kvóty

Neuráží vás jako ženu zavádění kvót pro naše zastoupení ve firmách, politice apod.? Mě ano? Myslím, že žádné kvóty nepotřebujeme. Navíc mi to od vás přijde směšné. ve vedení strany máte en jednu ženu a ve vládě též a to náhodou, protože pan krčál nabídku odmítl. Pokud se neplete, v předčasných volbách byly ve všech krajích lídrem strany také muži... Děkuji za váš názor. Maláčová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 13:08:23 - PaedDr. Alena Gajdůšková

Dobrý den paní Maláčková. Kvóty pro méně zastoupené pohlaví mě neuráží, jako mě neuráží, že se kandidátky do parlamentu či zastupitelstev sestavují podle okresů či jiných kritérií. A právě proto, že zastoupení žen neodpovídá ani jejich počtu v populaci ani procentu v členské základně ČSSD, je nutné to napravit. Jinak než kvótami to nastartovat nejde, jak ukazují i zkušenosti ze světa. A mimochodem i firmy, kde mají ve vedení ženy o 1/3 vyšší zisky. Státy, kde dosáhly rovného zastoupení žen a mužů, jsou ekonomicky nejúspěšnější a z s nejvyšší kvalitou života ve světě. To si přeci Češi zaslouží tako, nebo ne?