Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2014 15:31:53 - Emili

státní maturity

Proč podle vás letošní státní maturity dopadly tak špatně a nemyslíte, že by se už konečně měl vlastně ustálit obsah zkoušky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2014 15:09:45 - Mgr. Petr Kořenek

Dobrý den,

důvodů může být jistě mnoho, ale je otázkou, zda stálé pokusy o reformy našemu školství pomáhají? Zkusme se objektivně podívat, zda výše platů učitelů motivuje ty nejlepší, aby pracovali ve školství, zda prostředky poskytované na učební pomůcky jsou dostatečné, zda školy přijímají skutečně ty nejlepší. S celkovým poklesem žáků na středních školách se pravděpodobně snižují i nároky při přijímacím řízení a následně při výuce.  Tomu pak samozřejmě odpovídají i výsledky. Koneckonců ten, kdo sleduje vývoj okolo maturit a vynakládané prostředky, musí být upřímně zděšen. Taky jsem ve své době absolvoval státní maturitu a myslím, že to stálo daleko míň. Osobně se domnívám, že výsledky ve vzdělávání jsou odrazem celkové situace ve společnosti. Bohužel.