Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2014 11:43:10 - michaelapusakova

Velká Británie a EU

Jaký dopad by podle vás na EU mělo, kdyby z ní VB vystoupila? Prý je zde referendum na spadnutí. Já si myslím, že pak by nezůstalo jen u VB a celé unie by šla ta tam. Co vy? děkuji Michaela

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2014 12:02:24 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,
pokud se referendum bude konat, věřím, že se většina Britů vysloví pro vystoupení z EU. 
To by jistě posílilo i politické strany v dalších státech, které jsou k EU kritické. Pomohlo by to i Svobodným, protože by se ukázalo, že vystoupit z EU lze i bez fiktivních katastrofických důsledků. Od vlád, které nyní v jednotlivých zemích vládnou, se nic očekávat nedá. To bylo znát z posledního jednání Evropské rady, kde státníci navrhli na předsedu Evropské komise eurofederalistu Jean-Claude Junckera. Je jasné, že aby v Evropě nastala nějaká podstatnější změna, musí začít voliči v jednotlivých státech v domácích volbách volit i podle evropské politiky jednotlivých stran. To se nyní zatím příliš nedělo. Vystoupení Velké Británie by k tomuto mohl být impuls.
S pozdravem,Petr Mach