Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2014 14:09:20 - rene

Skončí ODS v propadlišti dějin?

„Nejsme nad propastí, jsme v propasti. A jestli se nebudeme navzájem podporovat, skončíme v propadlišti dějin. Ještě je ale čas.“ Kolik vám ho podle vás zbývá? A proč si myslíte, že je Fiala dobrý předseda? Na přílivu členů či preferencí to není vidět a ani uvnitř strany nezaznamenávám krom odchodu členů žádné změny.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2014 21:18:13 - Ing. Jana Fischerová, CSc.
 Minulý týden jsem navštívila konferenci Role politických stran v parlamentní demokracii. Padaly tam velmi zajímavé názory z úst řečníků, se kterými jsem většinou souhlasila. Nyní je doba, kdy nejenom u nás ale i v zahraničí vznikají nová politická hnutí – často z řad podnikatelů. Politika je ale „řemeslo“, které se člověk přes noc nenaučí. Proto dle svých zkušeností říkám, jak je důležité, aby i do horních vrstev politiky nastupovali lidi, kteří získali zkušenosti na úrovni komunální či regionální politiky. Měla by zde být prostupnost a důvěra k politikům z regionu. Vnímám, že lidé jsou politikou zklamáni. Poslední parlamentní volby mnozí volili už jen z protestu nové tváře.

 Já osobně věřím v parlamentní demokracii. V roce 1989 jsme si vydobyli demokracii. Lidé si myslí, že o ni nemohou přijít. Ale o demokracii se musí bojovat každý den!

 ODS si za poslední roky opravdu prošla těžkým obdobím, je zde mnoho věcí, které lidi jen tak nezapomenou. Zdvižený prst a výstraha s pojmenováním propast je na místě!  Také několik dalších stran se nad touto propastí ocitlo a postupně se z této situace dostali a dnes mají u voličů opět podporu. A proto i já pevně věřím, že ODS má šanci.

Nyní je na čele ODS pan profesor Petr Fiala, kterého si vážím a jednoznačně za ním stojím. Je nutné, aby měl větší pravomoci než má doposud.   Nastoupil do čela ODS s velkým elánem, zkušenostmi a je nutné jemu a vedení ODS pomáhat. Je to na každém z nás.