Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2014 16:02:39 - kratochvílová

žaloba

Co říkáte na žalobu, kterou na senát podal Kohout prý kvůli šíření pomluvy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2014 14:47:03 - Senát Parlamentu České republiky

Dobrý den,

otázka byla 11. 7. zodpovězena předsedou Senátu Milanem Štěchem. Zde je jeho vyjádření: 

Pan Kohout je proslulý podvodník, který si odpykal trest za to, že za peníze daňových poplatníků procestoval celý svět, kdy se vydával za někoho, kým ve skutečnosti nebyl. Ve vězení ale zřejmě nedospěl k nápravě, a tak dnes pokračuje ve svém chování, které já hodnotím jako přinejmenším nemorální, a předpokládám, že policie posoudí, zda dokonce není za hranou zákona. Fakta jsou jasná:

1. Lukáš Kohout není a nikdy nebyl asistentem senátora. To vyplývá z dokumentů Kanceláře Senátu. 2. Senátoři ani poslanci, natož pak jejich asistenti nikdy neměli právo parkovat na místech vyhrazených pro rezidenty nebo dokonce invalidy. Karta senátora opravňuje pouze k vjezdu a parkování v areálu Senátu Parlamentu ČR. Nikde jinde! 3. Já z pozice předsedy Senátu nepodepisuji karty asistentů senátorů a můžu rozhodně vyloučit, že bych někdy připojil svůj podpis pod kartu s fotografií Lukáše Kohouta. 4. Identifikační karty, které mají k dispozici asistenti senátorů, vypadají formálně úplně jinak, než průkaz, který používá pan Kohout. Proto jsem si podle fotografie jistý, že jde o falzum.

V minulých dnech přinesla média informace o tom, že Lukáš Kohout blokoval svým zaparkovaným vozem místo invalidy. (zpráva zde: http://praha.idnes.cz/lukas-kohout-parkovani-podebrady-dlf-/praha-zpravy.aspx?c=A140710_093914_praha-zpravy_mav) To je zvlášť amorální postup a myslím, že to svědčí o povaze pana Kohouta. Nejen že zneužívá jména politiků (dokonce mrtvých, kteří se nemohou bránit), ale nezastaví se ani před tím, že obsadí místo hendikepované osoby a tím jí zabrání v pohybu. Co se týče falešného průkazu asistenta senátora, předali jsme všechny informace ihned policii a doufám, že nezávislé orgány odhalí, jak pan Kohout k průkazu přišel. Věřím, že tento muž nemůže získat důvěru veřejnosti, o kterou se opakovaně uchází ve volbách. 

Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR