ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2014 14:05:45 - zastupitel

Provézt revizi dodavatelských a koncesních smluv...

Inspirovalo mě Vaše "Už jste to někde slyšeli?"
Jsem víckrát dospělý zastupitel z MČ Prahy Čakovic.
Pamatuji si a umím předložit podklady/ výsledky velkého forenzního auditu z doby nástupu primátora MUDr. Béma. Už tehdy to byl děs, a to ještě nebylo příliš známo, kterak bylo na (Vámi i dnes kritizované) dojení rozpočtů zaděláno - novelou zákona 145/2001 Sb. - Šlo o rozpor t.z. s Ústavou ČR, kterrý "snad ukončila" novela z pera p. JUDr. O Motejla 234/2006 Sb.
Ale podstau, proč dnes píši a kvituji vaší aktivitu, - jsem si nechal na konec. A to víte, že mezi legislativci trvá spor o výklad dělby pravomocí v samosprávách? Jeho podstata tkví v tom, že z Ústavy ČR - paradoxně i Charty evr. měst jednoznačně vyplývá, - že rozhodovací pravomoci mohou mít jen - přímo volebné orgány! COŽ, JAK JISTĚ VÍTE - RADY OBCÍ, MĚST ČI MČ, V SAMOSTATNÉ PŮSOBNOSTI SAMOSPRÁV NEJSOU...!!!
Je jasné, že Vaše téma se úzce dotýká smluv, o nichž zastupitelé vůbec nevědí, že jsou uzavřeny. MH 733 288 707

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2014 10:19:50 - Otevřená radnice
 Dobrý den,
moc děkuji za Váš mail-poblažil mě na duši,že spřízněná duše ví o nejpalčivější bolesti komunální politiky/ která má také na svědomí můj vyšší tlak/. Kompetence rady obce...rozhodovací pravomoce zastupitelstvo versus rada....jako slušný zastupitel můžete jen skřípat zuby. Jenže není vůle k obecně platné jasné definici.Vyhovuje to hlavně Starostům potažmo TOP 09.
A.Č