Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2014 18:30:27 - Lulek z Bystřice

EU

Hodně vás vidím vystupovat na téma EU. Nemrzí vás ta, že jste se do EP nedostala? A druhá věc je, proč tak EU prosazujete, když je k ní většina občanů skeptická? Proč se radši nesnažíte toto povědomí vylepšit? Tím samozřejmě nemyslím jen Vás. Vy máte docela dobré PR. A poslední dotaz, co říkáte na to, že se vláda doposud nedohodla na jménu eurokomisaře?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2014 17:54:51 - Mgr. Dana Váhalová
Myslím si, že hlavní příčinou skepse občanů vůči EU je nedostatečná informovanost. To je i důvod, proč se snažím vystupovat a přiblížit EU a její instituce českým občanům. Co se týká výběru eurokomisaře, současná vláda vedená ČSSD je koaliční a  je potřeba najít osobnost na které bude shoda v koalici, politická  shoda na prioritách  ČR a následně   také podpora  českých  europoslanců . Věřím , že  ČR nominuje na eurokomisaře odborně a morálně zdatnou osobnost. Co se týká mé účasti ve volbách do Evropského parlamentu, jednalo se především o podporu kandidátní listiny ČSSD. Dlouhodobě se  problematikou  EU zabývám a jsem členkou Výboru pro evropské záležitosti, vedoucí Stále delegace v Radě Evropy a   místopředsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy.