MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2014 11:14:05 - Emili

proč?

Proč jste se jako doktor vydal na dráhu politiky? A čím si vysvětlujete, že je v politice tolik lékařů? Stojí na své povolání dlouho a pak se stejně vydají na jinou cestu. Není to škoda? Hovoří se o tom, že na řadě míst je nedostatek lékařů. V Parlamentu jich je podle mě ale hodně...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2014 20:00:23 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní, pane,

na politiku jsem se dal proto, že jsem chtěl mj. “něco” změnit v českém zdravotnictví, které právě díky mnohým reformátorským politikům dostává ránu za ranou. Ostatně kupř. má mateřská Bulovka je toho každodenním důkazem. Ale abych byl upřímný, ono je toho plno, co mne, podobně jako jiné lidi, neskutečně štve. Kupř. právě na stránkách PL se o tom snažím mluvit, psát. Takže snad nemusím dál vysvětlovat.

Jinak za kolegy-lékaře ve sněmovně hovořit nemohu. Ale při vzájemných diskuzích zjišťuji, že je to podobné. Ke zvolení nám pak bezpochyby pomůže právě samotná profese. V tom určitém volebním obvodu totiž našima rukama přece jenom projde spousta lidí. Takže vás vlastně osobně znají. Což se o řadě tzv. politiků z povolání zhusta říci nedá. Jinou záhadu bych za tím nehledal.

S úctou    jk