David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2014 15:16:32 - prosenk

vyhýbáte se odpovědím, proč?

Vážený pane poslanče, jako středoškolský učitel, ale i jako aktivní záložník sleduji nejen dění ve školství, ale i v armádě a BS, OS. Pročítal jsem otázky Vám na PL položeny a Vaše odpovědi co se především armády týče. Musím chtě nechtě konstatovat, že jste se vším všudy opravdový politik. V podstatě jste tazatelům na konkrétní otázky neodpověděl (např. vojenské školství, Dukla, výsluhy, povolání voják versus policista...BS, atd.). Souhlasím s názorem, že opravdu jako výbor pro obranu jste slabým oponentem MO ve smyslu "co si dají do zákona, to jim schválíte". Musím se ztotožnit s faktem, že jsou opravdu vojáci ze vším všudy přepláceni a to konstatuji ze znalosti věci, nejen jako záložák, ale protože bratranec je vyšší důst. na MO a popisoval mi vývoj především návrhu zákona směrem k platům, příplatkům... kariérnímu řádu, versus hodnostem, omezením vzp...Samozřejmě co se týče aktivních záloh a "jejich místa ve tvaru" tak, je to dobrý koníček. No a zákon pro veterány, nic, nic.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2014 10:19:59 - David Kádner
 Dobrý den,svou práci zpravodaje k tisku č. 221 o vojácích z povolání beru velmi zodpovědně. Proto opravdu poctivě objíždím vojenské útvary po České republice a neformálně se bavím nejen s řadovými vojáky, ale i s důstojníky útvaru/Generálního štábu. Musím říct, že za poslední měsíce se celá řada věcí vykrystalizovala a všichni vnímají důležitost tohoto zákona a očekávají ho. Jako každý jiný zákon však musí i tento mít čas, aby se usadil a mohli se vychytat případné mouchy. Všichni se snažíme, aby v tomto zákoně nebyly velké problémy, ale maximálně jen malé nedostatky, které je možné v průběhu let upravit.David Kádner.