Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.07.2014 10:17:55 - Maláčková

dotace školanám

Co říkáte na to, že chce chládek sebrat peníze církevním a soukromým školám? Já si říkám proč ne? Církevní školy mohou dostávat peníze od církve a soukromé je mají od studentů

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2014 11:57:02 - Mgr. Marta Semelová
 Dobrý den, v tomto s ministrem školství souhlasím. Soukromé a církevní školy ať žijí, ale za své. Stát, kraj a obec by měly zaručit a zafinancovat dostupnou síť kvalitního veřejného školství. Přece naprosto odporuje logice, aby kraje musely kvůli nedostatku žáků slučovat a rušit veřejné střední školy, a soukromé, kde studenti platí školné, dál fungovaly, a to s vydatnou dotací od státu. Přitom peníze chybí, kam se podíváme... na platy učitelů i nepedagogických pracovníků na školách, na pomůcky a vybavení škol, na rozšiřování kapacit mateřských a základních škol, na lyžařské, plavecké a další kurzy pro děti, na školy v přírodě a další. Sem by finance pro veřejné školství měly směřovat. Pokud chce někdo podnikat v oblasti vzdělávání, tak ať na to najde zdroje jinde než ze státního a veřejného rozpočtu.