Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2014 9:10:46 - Ptáčková

zákaz kouření

Vy skutečně zakázat kouření všude, tedy nejen v restauracích, ale třeba i hospodách, kde se teplé jídlo nebude podávat? A proč to nechcete jako dosud nechat na rozhodnutí majitelů restaurací a volbě lidí? Dnes už je řade nekuřáckých restaurací a hospod

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2014 10:56:02 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Zdravotní výbor Poslanecké sněmovny se touto problematikou podrobně zabývá. Rovněž se čeká na návrh Ministerstva zdravotnictví. Nicméně je nutno zdůraznit, že jsme poslední zemí EU, která nemá adekvátní opatření ohledně zákazu kouření tabáku v provozovnách veřejného stravování. Jako onkolog vidím téměř denně následky kouření tabáku ať aktivního nebo pasivního, proto jsem zastáncem kouření tabáku obecně omezit. To neznamená úplné omezení svobody těm, kteří kouřit tabák chtějí, ale v této fázi je vhodné lidi intenzivněji upozornit na jeho škodlivé účinky, než bylo doposud. Zároveň je to i ochrana těch lidí, kteří nekouří a kteří si zaslouží zachování svých vlastních práv, jako je právo na čistý vzduch. Nepodceňuji dopad takového omezení, ale zdravotní důvody by měly být zásadnější, než individuální potřeba nebo důvody ekonomické.