Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2014 16:13:28 - mykeš

hrozby

Lze všechny hrozby státu pojmenovat nahlas? Nevystavuje se tím dotyčná země většímu nebezpečí. Pokud některý stát přizná, kde má slabiny, nemohou toho potencionální protivníci zneužít? Předpokládám, že tak existují i nějaké tajné dokumenty. A pokud ano, kdo k nim má přístup?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2014 9:34:56 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Máte pravdu v tom, že existují základní strategické dokumenty, kterými se řídí jednotlivá ministerstva, státní a veřejná správa. Z těchto základních dokumentů se odvíjejí resortní dokumenty a pak bezpečnostní plány, které jsou v režimu utajení. O nich jedná Bezpečnostní rada vlády. Tyto plány popisují konkrétní reakce složek Integrovaného záchranného systému, Armády ČR a zodpovědných orgánů státní a veřejné správy. Je zřejmé, že tyto plány musejí reagovat na konkrétní změnu hrozeb či bezpečnostní situace. Informace vláda mimo jiné získává od zpravodajských služeb, a to jak od českých, tak zahraničních. tady musím dodat, že jak bezpečnostní sbory ČR, tak naše armáda , tak státní a veřejná správa přesně vědí jak konat,  Nutno však podotknout, že proti případným teroristickým útokům se lze velmi těžko bránit. Je možno však přijmout řadu preventivních opatření a krizové plány, které mohou snížit následky těchto možných útoků.