MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2014 11:52:38 - Verča F.

VV

Myslíte si, že mají VV ještě budoucnost? Už odešla i Klasnová...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2014 13:13:32 - MUDr. Jiří Štětina
Zda mají VV budoucnost?  Tato strana, která jako jediná, neměla mezi svými řadami žádného bývalého člena KSČ, jímž jsem byl i já, nikoliv z prospěchářství, ale z reality, která vznikla v roce 1967, zejména po sjezdu spisovatelů v listopadu 67. Proto jsem se nemohl stát členem VV a pokud jsem byl za tuto stranu voliči zvolen, řídil jsem se jejich programem a respektoval  všechna demokratická hlasování. Moc dobře vím, že čas se nedá nikdy vrátit a říkat co by bylo, kdybychom nebyli v koalici, že by bylo jinak, je však dnes zbytečná řeč. Musím však zásadně trvat na několika faktech. Kdyby nebylo VV a některých ministrů, měli bychom dnes ještě stále stejné státní zástupce, policejního prezidenta a vše by bylo tak, jak to fungovalo mnoho let, např. předražené dálnice, zakázky bez výběrových řízení a všechny zlodějiny obecně . VV tedy svoje poslání splnily a uvolnily a umožnily vyšetřovat kauzy, o kterých všichni vědí a dokonce všichni vrabci na střechách o tom cvrlikali, ale tzv. pravice s levicí to ignorovala. VV musely být zničeny "ostatně jako Cartago" a proto byly externě vyvolány dva  puče. Mimochodem tento termín jsem navrhl na klubu VV - JÁ. Tyto puče však svoje zadání splnily jenom částečně, neboť v první fázi byli jenom tři a ve druhém odešlo pouze dalších osm. Stejným způsobem skončí každá nová strana nebo hnutí, které budou chtít změnit politickou scénu a pojmenovat ty, kteří tuto zemi přivedli k současnému stavu. Přeji Hnutí ANO, aby se těchto chyb nedopustilo a poučilo se od VV i s vědomím toho, že mezi vedením těchto subjektů byly a jsou fatální neshody. 
 Budoucnost VV? Minimálně 4 - 6 let nemají šanci uspět na politické scéně, protože mediální dehonestace také sehrála svoji významnou roli. Podle mého názoru by bylo velkou škodou, kdyby strana VV zanikla a poslední mohykáni odešli dělat politickou kariéru jinam. U toho však já již nebudu, protože po skončení tohoto volebního období již nebudu napsán na žádnou kandidátku strany nebo hnutí. Od doby, kdy jsem byl "vstoupen do politiky", tvrdím jednu věc: Tato země potřebuje jednu novou, nezkorumpovanou stranu, která bude mít ideje a politický program, který osloví drtivou většinu slušných lidí toho státu. Rozdrobenost na malé politické subjekty pouze nahrává těm "starým a zkorumpovaným", kteří si na levici a pravici jenom hrají a jejichž jediným cílem jsou toky peněz daňových poplatníků do kapes zlodějů a grázlů. Čím více malých stran, tím lépe pro "zavedené strany", které si potom voličské hlasy přepočítají a ve sněmovně to vypadá přesně tak jako dnes, kdy píši tuto odpověď. Arogance, urážky, ztráta paměti, když dva dělají totéž a není tototéž a demagogie. Za svůj krátký poslanecký život mám bohaté, ale zejména smutné, zkušenosti koaličního i opozičního poslance.