Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2014 11:15:07 - majli

církevní restituce

Z handrkování o církevních restitucích začínám mít dojem, že je to akorát dobré téma ke zviditelnění, ale že by se něco změnilo? Děkuji za reakci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2014 14:22:59 - Ing. Jiří Dolejš

Dobrý den,

zviditelnění koho - pan kardinál Duka se projevil jako pravý pes páně a pustil se do KSČM co si to dovoluje  Ale myslím že nemá monopol na Vox Dei a že i věřící mají problém s tímhle byznysem s vírou. Kolegové z ČSSD a ANo dnes opět veřejně přiznali že mají se zákonem o církvích problém  ale zjevně de facto drží basu s vládními lidovci když ani helsovali o tomto v posatě informnčím bodě.

Takže jde o to co reálně dál - ne jen o něčí zviditelnění a plané hadnrkování. V této souvislosti je metodická kontrola nad vydáváním majetku minimum co by se mělo dělat - právně konformní technik korek ezákona jako dodanění majektu či rchlejší oddělení círke od státu se nabízejí také i když by asi znamenaly odchod KDU-ČSL z vlády. Není pravda že řešení není. Jen chtít.