ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2014 10:35:22 - Maláčková

kampaň

Jak konkrétně se prezident bude podílet na vaší podzimní kampani? Loni na podzim to byly poštovní známky, co plánujete nyní? A z čeho budete kampaň financovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2014 10:12:55 - Jan Veleba
Dobrý den paní Maláčková,

Děkuji Vám za otázku, na kterou rád odpovím. Pan prezident Miloš Zeman, jinak čestný předseda Strany práv občanů, se na naší volební kampani přímo podílet nebude, ani nebudeme využívat jeho jméno Jsem s panem prezidentem léta v dobrém vztahu, ale po svém zvolení do čela této strany konce března tohoto roku jsem řekl jasně, že nemůžeme být pouhými apoštoly Miloše Zemana, ale že musíme mít svoji aktivní a nezávislou politiku a že se musíme emancipovat. To také plním a není to jenom, jak to často bývá, jenom na oko. S většinou názorů pana prezidenta souhlasím, ale pokud jde třeba o Ukrajinu, či o muslimy, tam  mám názor jiný a veřejně ho prezentuji (viz můj rozhovor minulou sobotu v Právu a v MF Dnes). Já s panem prezidentem pravidelně komunikuji, naposledy tuto středu, a je to vždy o hlavních politických tématech, kde si rád vyslechnu jeho názor a poučím se.

Ale zpět k vaší otázce. Ve volební kampani nebudeme využívat pana prezidenta, pouze nás přijde podpořit svojí osobní účastí při jejím oficiálním startu, který bude 30. srpna v Praze.

Pokud se týká finančního zajištění volební kampaně. Nejsem oligarcha, nejsem miliardář, ale mám svůj selský rozum a k němu těch několik milionů, které na kampaň budou třeba, zajistíme od sponzorů. Strana má k dnešnímu dni 2330 členů (odešlo po neúspěšných loňských parlamentních volbách asi 600 členů) a mezi nimi je mnoho velmi zajímavých lidí, kteří podnikají, kteří umí a do strany zřejmě vstoupili kvůli Miloši Zemanovi. Takže my si nepotřebujeme půjčovat, my potřebujeme „jenom“ přesvědčit některé naše členy, aby nám pomohli. Musím říct, že se nám to daří. Jinak naše kampaň nebude v řádu desítek či dokonce stovek milionů korun, ale několika milionů.

                                                                                                                      Jan Veleba