Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.06.2011 8:32:21 - johana

Nekoncepční, nehospodárné, asociální a protiekologické opatření

Pane Liško, je vaší strany v politice potřeba, třeba zdražení jízdného v Praze bude znamenat zhoršení ovzduší, co v této záležitosti můžete dělat prostřednictvím vašich zastupitelů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2011 8:42:21 - Ondřej Liška
 Dobrý den, především nám dovolte poděkovat za Vaší podporu, které si velmi vážíme. Zdražení jízdného v Praze je naprosto nekoncepčním, nehospodárným, asociálním a protiekologickým opatřením. Zejména pro ty, kteří do Prahy nedojíždějí pravidelně to bude důvod, proč  pro cestu použít místo metra, autobuse či tramvaje automobil. Je smutné, že takto opět padá šance, jak veřejnou dopravu v Praze zatraktivnit, snížit zde hluk a znečištění ovzduší v centru Prahy. Problémem podle našeho názoru je, že Praze chybí střednědobý plán dalšího rozvoje MHD všetně jeho finanční náročnosti. Pražští zastupitelé za Stranu zelených na to upozorňovali již při chystaném zdražení v roce 2007. Je také chybou, že o zdražení rozhoduje pouze Rada hlavního města a zastupitelé do takto zásadního rozhodnutí nemají jak zasáhnout. Bohužel na celopražské úrovni jsme v posledních volbách díky rozdělení Prahy na sedm obvodů nezískali ani jednoho zastupitele, pročež je pro naše obecní zastupitele na Městských částech tím spíš obtížné, proti tomuto zdražování aktivně zasahovat.
Děkuji mockrát za Váš dotaz a přeji krásný den.