Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2014 15:02:06 - jurka kříž

politika

Babiš dnes řekl, že je tím, co se v posledních dnech děje ve sněmovně, je znechucen a nejraději by rezignoval. Jak na vás jako nováčka působí ,,práce“ ve sněmovně? Divíte se, že je tam tak málo žen? Děkuji za názor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2014 14:40:15 - Ing. Radka Maxová
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dobrý den pane Kříži,

jsem stejného názoru jako pan Babiš, mnozí z nás, kteří z podnikatelského sektoru vstupovali do politiky si sice dokázali představit, že to nebude lehké, ale takový byrokratický moloch a tolik nezodpovědnosti vůči tomu za co jsem byl zvolen asi nikdo nečekal. Je s podivem, že někteří lidé ve sněmovně vůbec jsou a je neuvěřitelné, že rozhodují  o zákonech země,  o jejím hospodaření a to s naprostými nulovými morálními kredity a většinou i velkou obecnou nevzdělaností.

Žen je v politice opravdu velmi málo a jsem velkým zastáncem toho, aby se ženy podílely větší měrou na státní správě či samosprávě ať už ve státním či obecním měřítku.  Žena, potažmo rodina, je totiž ve finále, v  mém okruhu gesce, tj. sociální politiky, ti, kdož „odnášejí“ to, co politici schválí. Je pro mě žádoucí, aby si to ženy uvědomily a sami se chtěly vlastní aktivitou a iniciativou podílet na správě země. Donucení, povinné kvóty apod. nevidím jako nejšťastnější způsob.  Zároveň bych však velmi ocenila, aby se nechtěly ženy vyrovnat mužům, aby se tak nechovaly, což je bohužel velmi častý rys. Doufám, že se to změní. Že bude v politice čím dál více žen, pro které přes intelektuální rozhled a schopnosti nebude ničím nenormálním být přitažlivá jako žena se všemi atributy, které k tomu patří.

Mějte se hezky,

Radka Maxová