ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.07.2014 12:37:53 - karamelka

doprava

V rozhovoru jsem postrádala jednu zásadní otázka, a to je koncepce řešení dopravy v Praze. byl zmíněn akorát tunel Blanka, ale co třeba ochvat Prahy? Co parkování v Praze a v případě MHD problém s černými pasažéry? A co rozšíření metra?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2014 21:55:15 - Marek Černoch

 Dobrý večer karamelko.

Pokud jde koncepci, tak ta je přece dávno vymyšlená a proč není dokončena, je otázka spíše na minulé zastupitele Prahy. Vnitřní i vnější okruh Prahy, trasa D metra. Jeden kolega, který studoval stavební fakultu v 80.letech mi říkal, že se tehdy tradovalo, že tzv. severojižní magistrála měla být provizorním řešením, které mělo skončit v roce 1985.. Takže nemusíme v podstatě nic měnit, musíme jenom dohánět. Tunel Blanka pomůže, ale bez návazných řešení dopravu v Praze nevyřeší. Praha peníze má, projekty také jsou, tak je důležité to „zprůhlednit“ a dopravu v Praze řešit.

Problém černých pasažérů je stejný jako všude jinde u nás. je to přímá úměra. Čím vyšší cena jízdenky, tím vyšší procento neplatících. A jízdné je docela vysoké. Když připočítáte, že jízda v MHD je občas zážitek pro otrlé (hlavně v létě:)) nebo chování některých revizorů, lidem se to nelíbí.