Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2014 14:29:11 - rubi

byly jste lepší?

Vy jste ale také při schválení II. důchodového pilíře či restitucí obešli opozici a občany, vím, že říkáte že šlo o něco jiného, ale nejde přece hlavně o princip? Nemyslíte, že i tehdy šlo o závažné zákony a vy jste tehdy měli více diskutovat a ne jít hlavou proti zdi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 13:50:08 - Ing. František Laudát
 Obecně média tvrdí, že dnes je nakládáno s opozicí stejně, jako jsme s ní nakládali my. Nikdo se neobtěžuje analýzou faktů:

1.       Církevní vyrovnání – kroky na nápravu stavu zahájil ministr kultury Dostál (ČSSD), v éře Topolánka bylo schválení zákona na spadnutí. Projednávání bylo přerušeno, byla ustavena komise pod vedením místopředsedy Kasala, paritně v ní byly zastoupeny všechny parlamentní strany. I přes vypracování řady materiálů, vyvrácení pochybností atd. levice  s pomocí poslance Tlustého doporučení komise zablokovala. Tím návrh spadnul pod stůl. Tehdy se ČSSD prostě dohodnout nechtěla. Jako alternativu mlhavě doporučovali zřízení fondu, kam se majetek vloží a bude z jeho hospodaření dál financovat církve. Nad tím chtěli mít kontrolu.

2.       Penzijní reforma – všechny parlamentní strany byly zastoupeny v expertní Bezděkově komisi. S vyjímkou KSČM se nějaký čas hlásily k závěrům komise. V éře premiéra Topolánka jsem část volebního období předsedal podvýboru pro penzijní reformu. KSČM držela a drží názor, že má existovat jen průběžný systém (1. pilíř). ČSSD na začátku také podporovala druhý pilíř, pak postupně otočila a nechtěla žádnou alternativu. O tom svědčí dnešní bezradnost. Alternativu nemají. Jen chtějí rušit. V minulém období se zapomíná, že odbory a ČSSD prosadily dobrovolnost druhého pilíře a svojí antikampaní  slibem zrušení ho silně poškodily.

3.       Rozpočtová ústava – původně se k ní ČSSD hlásila, vznesla připomínky jako podmínku podpory. Poté, co připomínky byly akceptovány, ústavní zákon nepodpořila.

4.       Ve strategických firmách a fondech byla ve statutárních orgánech přítomna opozice. Až Babiš a Sobotka místa opozici nedali.

                                                                           

                                                                                                                                                                                                                        Laudát