Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2014 15:09:57 - Ruda Neruda

Myslíte to vážně?

Vážený pane Zdechovský, vy si zřejmě neuvědomujete, že za všemi těmi procenty jsou skryta pracovní místa. Jenom ministr Mládek mluvil minimálně o tisícovce. Nehledě na to, že už na to čekají jiní dodavatelé. Víte, kteří naši přátelé obsadili trhy se zbraněmi, když Havel prohlásil, že obchodovat se zbraněmi je špatné? Nemyslíte, že když sankce nesrazily na kolena Kubu, že Rusku ublíží tím méně? A co lze očekávat, kdyby Rusko provedlo antisankce a zvedne třeba ceny plynu a ropy? Víte, mě to připadá, jako že stojíte pod obrovskou hromadou kamení a za každou cenu si chcete vytáhnout ten spodní malý kamínek. Ohledně odpovědi na sestřelení letadla píšete , že je třeba vědět, kdo ho a kdy sestřelil. V tom s Vámi souhlasím. Jenže zatím nic nevíte, (německý expert už prohlásil, že k sestřelu bylo použito leteckých palubních zbraní) a přesto hlasujete všemi deseti za sankce. Není to tak trochu schizofrenie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2014 20:48:18 - Tomáš Zdechovský
 Važený pane Nerudo,sankce jsou nastaveny tak, aby poškodily především ruské prominenty. I v případě, že by se ztížila možnost odbytu v Rusku,nikde není dané, že by nebylo možné najít odbyt jinde. Není možné, abychom ustupovali před státem, který s menšími státy jedná jako se svými vazaly. Proto je v našem zájmu (i zájmu všech zemí EU) se ze závislosti na Rusku vymanit.
Pro srovnání, jak na podobnou situaci reagovali představitelé německého průmyslu: http://www.welt.de/newsticker/news1/article130630838/Deutsche-Industrie-fuer-haertere-Sanktionen-gegen-Russland.html
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský