Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2014 15:13:52 - Nemámrádpravičákyalevičáky

Dobrý den

Nejprve se Vás chci zeptat jestli jste podnikala a jak dlouho, případně v jakém směru. Pak se chci zeptat, jestli jako emancipovaná žena nepovažujete zavedení kvót žen jako urážku schopných žen? . . . . . . Vy sama by jste v podnikání upřednostnila muže před schopnou ženou a naopak? Nebo snad považujete stát za dojnou krávu pod kterou se uschová i ten neschopný jen proto, protože to nařizují kvóty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 12:25:15 - Ing. Radka Maxová
Dobrý den,

nevím,  jak Vás mám oslovovat, ale nevadí -  i to o něčem vypovídá.. Co se týká mé profesní kariéry, můžete si o mě najít data na netu, což jste, předpokládám, již udělal.

A co se týká kvót pro ženy. Ne, nejsem jejich zastáncem a nevím, kde jste k tomu přišel. Myslím si naopak, že každý člověk by měl být na místech a  pozicích, které odpovídají jeho odborným schopnostem a dovednostem a morálnímu kreditu.  I když bych samozřejmě uvítala, aby žen v politice bylo víc, ale musí chtít především ony samy.

A co se týká státu a dojné krávy, v Čechách je hezké přísloví „pláčete hezky, ale na špatném hrobě“. U mě jste se netrefil, to se musíte poptat jinde. Doufám, že podobné otázky pokládáte všem mým kolegům napříč politickými stranami a především těm, kteří v parlamentu sedí 20 a více let a nesou zodpovědnost za extrémní a zbytečné navýšení státního dluhu.  

Radka Maxová