ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2014 10:09:25 - žluťásek

výsledky referenda

Referendum ČSSD jste kritizoval od začátku. Co říkáte na to jak dopadlo? A myslíte si, že to udělá stranu více demokratickou nebo se jen prohloubí současné vnitřní spory?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2014 14:19:09 - JUDr. Jeroným Tejc
Nekritizoval jsem referendum jako takové. To jsem podpořil. Měl jsem jen výhrady k tomu, že se členů ptáme na úpravu vnitřních předpisů, nikoliv programové priority ČSSD. Pokud by se členové ČSSD jasně vyjádřili například pro zdanění církevních restitucí nebo zavedení vyšší daně pro energetické a telekomunikační firmy, mohli jsme mít silnější pozici pro jednání s našimi koaličními partnery, kteří tyto body odmítají. A domnívám se, že by se v případě programových otázek zúčastnilo referenda daleko více členů. Zda konané referendum přinese více demokracie bude záležet na tom, jak konkrétně budou vypadat například volební řády. Ty doposud nikdo nepředstavil. Nezbývá než vyčkat na jejich představení. Ale osobně patřím mezi optimisty.