Tomaš Gallik

Zastupitel města Karviná
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2014 10:56:08 - Nikolas

máte připraveno řešení problémů s...

Jak byste chtěl jako senátor pomoci Karviné v otázce nezaměstnanosti? A máte připraveny nějaké páky na nepřizpůsobivé?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2014 18:23:22 - Tomaš Gallik
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Omlouvám se za trochu pozdější odpověď. Ale tady je.

V oblasti zaměstnanosti budu podporovat takovou právní úpravu, která by umožnila státu, krajům a obcím usměrňovat rozvoj a strukturu průmyslové výroby. V našem regionu budu stát za dokončením nové průmyslové zóny „Nad Barborou“, kde náklady mají činit cca 1,1 miliardy korun. Mělo by se zde jednat o plochu zhruba 100 hektarů a investorům bude možno nabídnout plochu až 70 hektarů. Odhady hovoří o pracovních místech pro cca 2000 lidí. Dále se budu snažit podporovat udržitelnost hornické činnosti v souladu s rozvojem regionu. Budu se snažit o setkávání zástupců veřejné správy a podnikatelů (i drobných), aby byli konkurenceschopní. Ale program můj a mé strany je v této otázce velmi rozsáhlý, můžete prostudovat na www.kscm.cz

A k další Vaší otázce. Tento problém je velice složitý a citlivý. Každopádně budu prosazovat ve spolupráci s městem více policistů v ulicích, kde existuje ohrožení bezpečnosti občanů. Budu usilovat o dodržování zákonů  a vyhlášek města všemi občany bez rozdílu.Ve spolupráci s kolegy z poslanecké sněmovny bych chtěl podpořit takové zákony, které povedou k úpravám výplaty sociálních dávek a které zabrání mít z ubytoven výdělečné podniky.

Pokud vy sám máte nějaký námět na řešení  těchto situací, budu  rád když mi ho napíšete a můžeme dál na toto téma diskutovat. Vaše podněty jsou pro mě důležité.