Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2014 16:28:32 - Hrbáč

Odměny poslanců

Poslanec je v podstatě zaměstnancem voličů. Proto se domnívám, že i Vy byste měli být odměňování podle účasti v práci (na jednání). Myslíte, že to je s dobrými mravy? Nestíháte-li všechny další funkce a osobní aktivity, měli by Vám krátit výdělek!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.09.2014 11:12:21 - Mgr. Vítězslav Jandák
Dobrý den, co se mé osoby týče, žádné jiné aktivity nemám. Celou dobu co jsem poslancem a byl ministrem, konám pouze toto. Dále bych chtěl říct, že práce poslance není jen o jeho účasti na jednáních, ale je i o tom, aby si ve styku s voliči tříbil názor na jednotlivé zákony, které jsou předkládány. Jedna věc je účast na jednáních a druhá účast na hlasování. Už několikrát jsem řekl, že nehlasuji pro nebo proti zákonům, které jsou v rozporu s mým svědomím či v rozporu se zájmy mých voličů. Zákony, které považuji za absolutně zbytečné, o těch nehlasuji vůbec, přestože jsem na jednání přítomen. A podle mého názoru zbytečných názorů přijímáme stále více. Bojím se toho, že brzy nastane chvíle, kdy budeme přijímat zákon, např. kdy se budeme moci jít vysmrkat.