Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2014 8:56:25 - EvaDolejšová

Americký systém sčítání trestů by nás / republiku / patrně přivedl do státního bankrotu.

Dobrý den vážený pane presidente. Zaujal mě Váš názor na sčítání trestů a následný trestní postih recidivistů.Není to dávno co humanista bývalý pres.V Klaus uskutečnil s v o j í amorální amnestii a už prý jsou opět plné věznice.......Stát si hýčká svoje trestní delikventy,vrahy,velkozloděje,násilníky,pedofily ap.Každý měsíc na jejich ubytování,hodnotné stravování,zdr,péči a ochranu r á d věnuje z daní nízkopříjmových ,poctivě pracujících,řádných občanů,kterým delikventi způsobili škody na životech bližných a na majetku měsíčně 30 000kč.Slušní,poctivě pracující mají platy mnohdy 8,9,10,12,15 000kč.......Kdo je tu odměn´ován a kdo vlastně trestán???.Vidím to jako špatnou politiku státu.....Chudý poškozený živí mnohdy bohaté zločince,dopřává mu za svoje tvrdě vydělané peníze vyšší životní úroven´než má on sám.Při sčítání trestu ty zločince ze svých podprůměrných platů neuživíme.Děkuji za váš názor......Zajímal by mě audit ve vězen´ství / společný nájem a stravování bývá levnější /

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2014 8:58:53 - Ing. Miloš Zeman
Kumulativní tresty mají tu výhodu, že zločinec, který se dopustil několika trestných činů současně, prakticky z vězení nemůže vyjít, a tedy nemůže opakovat trestnou činnost, tzn. nemůže se stát recidivistou. Na druhé straně, protože se v řadě případů jedná o majetkové trestné činy, je nutné kumulativní trest doplnit propadnutím majetku, a chci upozornit, že vedlejší trest propadnutí majetku existuje už dnes v našem trestním řádu, bohužel se nesmírně málo využívá a nechci věřit tomu, že tomu je tak kvůli zkorumpovanosti soudců.