Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2014 23:21:42 - Zdeněk Frantál

referendum o EU

Dobrý den,

myslíte že by nějak šlo zařídit referendum o setrvání v Evropské Unii? Dlouhodobě totiž poškozuje zájmy a pošlapává hodnoty ČR. Ve volbách do EP nepřišlo volit 82% lidí. To už je do očí bijící, že lidé EU nechtějí. Co myslíte?

Přeji pěkný den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2014 9:40:42 - Ing. Jiří Dolejš

NA EU je třeba se dívat kritickým rozumem.  Eurohujeři stejně jako eurofobové nejsou schopni řešit skutečné zájmy ČR. K vyhlášení referenda chybí stále obecný zákon o referendu.  Ten by měl konečně být přijat - a pak je na pravidlech tohoto zákona jaká referenda budou jako akt přímé demokracie vyhlášená.  

Jak zaznělo i v eurorovolách na jaře t.r. KSČM je pro proměnu EU. Opustit ale evropskou integraci nepovažujeme za rozumné. Respekt k výsledku referenda z roku 2003 přeci neznamená že se nemohu snažit změnit to co se mi na EU nelíbí. Lépe tedy vynakládat energii tímto směrem.

Pokud jde o postoj veřejnosti, je skeptičtější než před 10 lety. Nízká účast v eurovolbách ale není odmítnutím evropské integrace ale výrazem nezájmu, respektive ne porozuměním pro zbytečně složitá evropská pravidla.  Protievropské strany tu přeci také byly a naprosto nezabodovaly.