MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 15:56:27 - Jirka K.

Je výsledek referenda pro stranu závazný?

Této věta je vytržena z článku o vašem referendu v ČSSD: Část funkcionářů ČSSD doufá v to, že výsledek revokuje březnový sjezd, který má změnit stanovy podle výsledků referenda. Je to tedy tak, že to co bylo odhlasováno v referendu, může být ve finále úplně jinak? Předem děkuji za upřímnou odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2014 9:07:35 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane Jiří,

abych byl upřímný, nejsem expert na Stanovy ČSSD a ani velký přívrženec proběhlého referenda s takto položenými otázkami. Nicméně zúčastnil jsem se jej a na dvě ze tří otázek jsem odpověděl NE. O konkrétních výsledcích jsem zatím informován nebyl. Ale spekuluje se, že velká řada hlasů byla neplatných. Tzn. ona i ta údajná nadpoloviční většina při účasti pouhých 52% je více než otazná. Věřím, že se po prázdninách dozvíme více.

Pokud je mi však známo, sjezd je nejvyšším orgánem ČSSD. Je proto pochopitelné a legitimní, že jeho delegáti budou mít konečné slovo. Kdyby nakonec  “něco bylo jinak”, osobně bych se vůbec nezlobil. Ve vší úctě, kupř. kvóty pro ženy považuji za naprostý nesmysl. Přitom nejsem žádný sexista, naopak. Ale položme si otázku, co bude ještě následovat? Povinná procenta svobodných, rozvedených, plešatých, krátkozrakých, homosexuálů, domestifikovaných cizinců, nestraníků, aktivistů, věřících atd.? Obávám se, že je řada důležitějších, byť někdy mnohem nenápadnějších problémů, které nás všechny trápí. Potřebujeme řád a pořádek. Ale zrovna tato cesta k němu nevede. Je mi líto.

Zdraví  jk