Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2014 13:35:48 - Vasek B.

německé dálnice

Není zpoplatnění německých silnic, za předpokladu, že se dotace jen cizinců, diskriminační a proti pravidlům a úmluvám EU? A jestli ne, proč to tak nefunguje i u nás?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2014 9:40:50 - Ing. František Laudát
Morálně to je od SRN nefér, postihnou pouze cizince, protože domácím to započtou do stávající daně. Všude jinde okolo se za dálnice platí, ale nikdo nevolil pro domácí jinou souběžnou úpravu daní. Těžko říci, jestli jim to projde v EU. Obávám se ale, že ano. Vymýšlejí to mazaně. Cílem je zpoplatnit navíc jen cizince. U domácích by to vládě neprošlo. Asi žádná směrnice či zákon EU nenařizuje změny daní a poplatků. V tom je finta jejich ministra dopravy. Ale nejsem si jistý, že se jim to celkově ekonomicky vyplatí. To by však chtělo velkou analýzu, co to udělá zejména v příhraničním hospodářství. Týká se to všech okolních zemí. U nás nebylo cílem zpoplatnit cizince, ale najít další zdroj peněz pro silniční hospodářství. Takto to je všude jinde.