MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2014 13:37:56 - Vasek B.

diskriminace

Není zpoplatnění německých silnic, za předpokladu, že se dotace jen cizinců, diskriminační a proti pravidlům a úmluvám EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2014 14:38:29 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Souhlasím s Vámi, v takovém případě by se jednalo o diskriminační opatření, které by bylo v rozporu se základní Smlouvou o EU a Smlouvou o fungování EU. Podobné snahy byly již dříve za diskriminační Evropskou komisí také označeny a za nepřímou diskriminaci občanů Evropské unie byl v současnosti připravovaný plán na zpoplatnění německých silničních komunikací ministra dopravy Dobrindta podle německé agentury DPA již označen právním posudkem pro dolní komoru německého parlamentu. Přípravy návrhu proto Evropská komise a Evropský parlament pečlivě sledují. Po jeho představení považuji za důležité apelovat na Evropskou komisi a zastavit přípravy jakýchkoli opatření, která by byla pro české řidiče jakkoli diskriminační.