MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2014 20:59:35 - Milová

proč se stále nevalorizuje stejnou částkou ??

Dobrý den,
mám dotaz,pan prezident se již několikrát vyslovil za to, aby důchody byly valorizovány všem stejnou částkou.Proč žádný z poslanců si tento návrh neosvojil ?Zdravý rozum si v tomto případě bere stále dovolenou,je nepochopitelné jak takový nesmysl už neni dávno napraven- ten kdo dostane přidáno100,- kč měsíčně,nebo méně, to ani nepocítí a než se mu přidání tímto tempem vyšplhá na 1000Kč uplyne 10 let,toho se mnozí ani nedožijí.Stačila by jen politická vůle,která v prospěch jiných skupin a jejich přemrštěných platů jedná okamžitě, ale v tomto případě každý dělá mrtvého brouka.Bohužel v této věkové skupině se mnozí potýkají s horšícím se zdrav.stavem a za celoživotní práci máme jedny z nejnižších důchodů.Miliony tady lítaj oknem,téměř denně se tu člověk dočte o nehospodárném hospodaření státu,tak se snažte aby se vracelo hlavně lidem kteří si to zaslouží.Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2014 22:46:11 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Protože by to nejspíše shodil ústavní soud. Aby se nerozevírali nůžky, občas se udělá jednorázová částka. Valorizace musí zohledňovat výši odvodů do systému.