Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2014 0:56:40 - Tamzan

Latinská Amerika

Dobrý den, pane presidente. Nejprve, volil jsem Vás a musím říct, že všechna má očekávání jste splnil a výrazně jste pomohl naší zemi, byť někteří lidé si to neuvědomují (nebo ani nechtějí uvědomit). Za to Vám děkuji. Nyní k mému dotazu.
Jak vnímáte určitý posun v otázce národní a ekonomické suverenity zemí Latinské Ameriky (myšlen Ekvádor, Chile, Venezuela, Brazílie...), sjednocování těchto zemí a jaký je Váš názor na tamější vlády a potenciál těchto zemí pro ČR? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2014 16:03:32 - Ing. Miloš Zeman
 Jsem velmi rád, že po skončení studené války ve většině latinsko-amerických zemí zmizely diktatury. Jako příklad bych uvedl diktaturu generála Stroessnera v Paraguayi, diktaturu Galtieriho v Argentině, brazilskou diktaturu, po níž nastoupil levicový prezident Lula, pád Pinocheta apod. V tomto smyslu s Vámi souhlasím, přál bych si jenom, aby nové demokratické režimy nezabrousily do opačného extrému a nezačaly potlačovat opozici, která s nimi nesouhlasí. Takový příklad dnes vidím právě na Kubě, kde bohužel skutečný demokratický režim dosud neexistuje.