Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 11:50:39 - Emili

domácí porod

K čemu je u domácího porodu lékař, když mu stejně budou chybě přístroje? A jak by to fungovalo v praxi? To by chodili o pracovní době k rodičkám domů? A nebudou pak chybět v nemocni, když bude nějaký akutní případ? A ponesou lékaři doma za porod stejnou odpovědnost jako v nemocnici? Emili

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2014 11:04:44 - Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.
Mým cílem není zrušit porody doma, ale změnit systém tak, aby porod proběhl v prostředí, které zajišťuje maximální možnost řešení porodních komplikaci při respektování rodičky a její rodiny. Nikdo Vám neřekne, ani selský rozum, jaké mohou být u porodu komplikace, jak náhle vznikají a že jsou neřešitelné bez potřebných znalostí a vybavení. Nechci omezovat něčí volbu, chci naopak bránit svobodu tvorečka, který možnost volby nemá. Po narození dítěte je život rodičů plný omezování vlastního pohodlí a času ve prospěch dětí. Tak to je a bylo a děti to podle mě mají jednou rodičům vrátit. Pro mě porody doma bez minimalizování možných rizik znamenají to, že v okamžiku, kdy děti přicházejí na svět, myslíme jen na sebe a ne na to, že by se také mohlo stát, že o ně přijdeme. Tudíž by si rodička musel zajistit personál a dostatečnou techniku. Pak by mohla rodit doma. Jinak ne.