MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2014 12:01:33 - Emili

Co na to vy a ČSSD?

Svoboda z ODS se chce zabývat domácími porody. Chce, aby u nich musel být lékař. Já si to nedokážu představit v praxi. Co vy? A jak se k tomuto problému staví vaše strana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2014 19:05:40 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

nejsem gynekolog ani porodník. Ale je-li u nás dostupná a navíc opět zcela bezplatná lékařská péče nejvyššího stupně, potom považuji porod doma, navíc bez přítomnosti lékaře, za těžký hazard s životem dítěte i matky. To není žádné omezování svobody, je to o systému. A od porodu jsou prostě porodnice nebo v nouzi lékař záchranky. Co by za tuto možnost v jiných zemích nejen třetího světa dali.

Je možné, že s tím má někdo problém. Stejně jako s očkováním. Ale dokud dotyční neponesou, stejně jako třeba pacient přes radu lékaře podepisující negativní revers,  plnou zodpovědnost za svá “rozhodnutí” a jejich ev. následky, je to pro mne nepřijatelné, včetně následků finančních. Jinak to zavání až těžkou vyčůraností, je mi líto.

S úctou   jk