Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2014 10:14:25 - Filip David (Praha)

nejen služební zákon

Je pravda, že jste jako opozice požadovali, aby se na vedoucí místa ve státní správě mohli hlásit nejen státní úředníci, ale i úředníci z krajů či obcí? A druhá věc, šlo podle vás stejným způsobem blokovat i vaše návrhy (restituce, Skarty). Nějak totiž nechápu, jak to, že tyto návrhy i přes odpor opozice prošly a tyto ne. A není chyby i na vší straně, kdy jste na rozdíl od současné vlády odmítali diskuzi s kýmkoliv, kdo není s vámi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.08.2014 10:15:07 - Ing. František Laudát
Ano, chceme možnost stejného přístupu pro úředníky z krajů a obcí, to je ona průchodnost. Obstruovat mohla opozice stejně i v minulém období, jednací řád se nezměnil. Jen upozorňuji, že současná koalice nebyla z naší strany podrobena obstrukci. Tahanice na mimořádné schůzi si způsobili sami chaosem ve vlastních řadách a rozpolceností  socialistů. Pokud by tehdejší opozice tento nástroj použila, stejně by nevydržela. Oni totiž tenkrát obstrukce vzdali, neboť jim začali kolabovat poslanci. Z hlediska fyzického je jedno, zda obstrukce provádíte v 1., 2., nebo třetím čtení. K jejich ochotě jednat navíc přispěla nejednota v řadách koalice, chuť koaličních poslanců odjet na dovolené a možná trochu i ne úplně šťastné chování ministra Dienstbiera.  Na druhou část otázky jsem již několikrát odpovídal. Není pravda, že jsme s ČSSD v minulosti nejednali – církevní vyrovnání – komise ještě v éře Topolánka, nechtěli se vůbec dohodnout na ničem, nakonec chtěli nadaci, kam majetek převedou, penzijní reforma  - Bezděkova komise, otočili až na konci minulého období, jedině konzistentní názor drželi komunisté,  S karta – zdevastovali fungující systém, teď chtějí na to samé vypisovat řízení za 2 miliardy atd.