Bc. Lukáš Herold

  • ODS
  • Praha 5
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2014 11:13:24 - Knoslochová

Praha 5

Praha 5 nemá v současnosti starostu za to je astronomicky zadlužená. Zajímalo by, co pro vás bude úkolem číslo 1, 2, 3, pokud vyhrajete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2014 13:53:53 - Bc. Lukáš Herold
 Máte pravdu, že jak bývalí starostové Klíma (TOP09) a Zelený (přeběhlík z TOP09 k Uzdravme naší politiku) byli odvoláni. Jsem přesvědčen, že oba byli odvoláni po právu. V tuto chvíli vede radnici první místostarosta a nový starosta vzejde až z říjnových voleb. Praha 5 není astronomicky zadlužená. Problém je však v tom, že zhruba  jednu třetinu svého rozpočtu dorovnává z privatizace. Privatizace bytového fondu v Praze 5 je však u konce, za chvíli nebude co prodávat a tedy ani z čeho dotovat rozpočet. Proto, pokud po volbách nedojde k naprosto radikálním úsporám ve výdajové stránce rozpočtu městské části velmi brzy dojde na vaše slova a Praha 5 bude opravdu astronomicky zadlužená. To je také úkol číslo jedna pro každého zodpovědného starostu v nadcházejícím období. ODS je připravena jít do případné koalice jen s těmi partnery, kteří toto budou ctít. Jinak zůstaneme dál v opozici. V tomto volebním období se nám z opozičních lavic podařilo prosadit alespoň to, že sto milionů korun z privatizace jde každý rok do rezervního fondu. Dalším velkým úkolem je stabilizovat úřad městské části. Díky mnoha změnám na radnici v uplynulém období a dosazování kamarádů a kamarádíčků na radnici je úřad z velké části paralyzován. Dle mého názoru funkční úřad a stabilizované finance jsou základem, díky kterému je pak MČ schopna řešit jednotlivé palčivé úkoly. Počínaje čistotou na chodnících a byty zvláštního určení konče. Pokud máte zájem, prosím, přečtěte si volební program ODS Praha 5 na stránkách www.odspraha5.cz
S pozdravem
Lukáš Herold